Direktlänk till inlägg 25 oktober 2007

Hästhovar

Av Josefine - 25 oktober 2007 21:08

Ibland blir jag så trött på katterna. De har valt ut min favoritkrukväxt till sitt offer och passar på när jag inte är hemma och river av blommorna och äter på bladen. Jag har aldrig faktiskt sett dem göra det, men de lämnar rätt tydliga spår i form av bitmärken och hårtussar. De är inga förhärdade brottslingar direkt.

Idag har vi varit ute hos lite halta hästar bl.a En av dem hittade vi en hovböld på (alltså en böld inne i hoven), en riktigt tydlig en som hade gjort sig en fistelgång ut i framkanten av hoven, så när man drog bort skon så sipprade det fram grått, äckligt var som luktade fan ut genom fistelöppningen. Jag misstänker att det är det som fortfarande trots ca 7 tvättar stinker lite smått om mina händer. Iaf, jag grävde lite i gojset och sen grävde veterinären lite, men det verkade vara en stor böld som krävde radikal upprensning av hoven så den remitterades in till hästklinikens hovslagare. Hovslagare är bäst på hovar, så är det bara. Själv är man mest en glad amatör känns det som. Jag fick lägga gips över hoven, och efter dessa aktiviteter var min rygg inte så glad på mig. Jag tror allvarligt att hovslagare är världens jobbigaste jobb. Men jag blev varm iaf! Det är annars sjukt svårt att hålla värmen ute i häststallar, det är en bra grej med kobesök att i kostallar är det alltid varmt. En dålig grej är att kor inte är så tydliga som hästar (eller så är jag väldigt mycket sämre på att tolka dem…), de kan ha helt galet ont nånstans och knappt visa det medan hästar som regel börjar gnälla mycket snabbare.

På lördag har jag jour, alltså från lördag kl. 8 till söndag kl. 8. Jag hoppas att det blir en rolig och händelserik dag men en mycket lugn och händelsefattig natt. Jag kom på idag att det är ju just den natten som man ställer om klockan en timme, vilket innebär att jag kommer att få sova en extra timme i skolans jourrum som har förmodligen västvärldens hårdaste madrass, bara obetydligt mjukare än en vanlig bräda. Jag kommer inte att kunna röra mig på söndag. Vilken otur.

Jag borde nu gå och diska veckans disk som överbelamrar diskbänken. Eller så sparar jag det till imorgon när jag kommer hem. Då kommer jag säkert att vara jättesugen på att diska, och bara ha längtat efter det hela dagen. Ja så får det bli. Gonatt.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Emilia

1 november 2007 06:55

Jo jag borde träna, men mitt träningskort har gått ut och jag tycker det känns onödigt att köpa nytt när vi ska bort i 2 v snart... Men sen ska jag träna minsann!

 
Emilia

Emilia

9 november 2007 19:06

Du är utmanad! Läs på min blogg! Kram kram!

http://emilia.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Josefine - 31 december 2008 13:22

Hej hej hallå och gott nytt år alla! Längesen sist! Allt bra här, och bara tre dagar kvar i skolan efter jullovet... sen är jag veterinär på riktigt. Inget fuskande längre. Jobbar denna veckan, på ett av distrikten jag var i somras, och har jour över...

Av Josefine - 11 oktober 2008 12:58

Shit vad populärt det är att blogga om Idol! Alla tidsaktuella hemsidor med självaktning har en egen Idolbloggare som skriver om vad de tycker om programmet, utan att kunna något egentligen. Alltså de tidsaktuella hemsidor som jag någon gång läser, s...

Av Josefine - 5 oktober 2008 14:04

Idag har jag ångest. Inte över att det var aplänge sedan jag bloggade (även om Maria och Emilia gav mig lite dåligt samvete över det också igår...;) ). Nej utan över min jobbsituation och mitt examensarbete. Först jobbet - jag kan inte komma mig för ...

Av Josefine - 8 september 2008 13:04

Idag när jag (äntligen) klev ur sängen (vid 11) fick jag en plötslig omotiverad lust att blogga. Jag vet inte riktigt varför eller om vad. Kanske för att jag just nu läser Annika Lantzs "9 1/2 månad" (lånat av Emilia), och den är skriven som en blogg...

Av Josefine - 22 juli 2008 22:20

Jag har börjat på nytt jobb. Denna veckan är jag på en smådjursklinik som är filial till distriktsveterinärstationen i distriktet (hemma i Skåne!). Vad är det bästa med det då? Jo att jag har fått kollegor! (på de förra ställena var jag ensam) En skö...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se