Direktlänk till inlägg 12 november 2007

Bzzzz...

Av Josefine - 12 november 2007 17:24

Okay, now I am back again! Jag har läst lite om hästreproduktion på engelska och blev inspirerad att fortsätta med språket eftersom jag förstod allt så himla bra! Ja, tills jag kom till spermiebildningen, den förstod jag inte överhuvudtaget. Men den förstår jag inte på svenska heller. Jag tror ingen mer än vår föreläsare gör det, för den är i det närmaste obegriplig.


Idag har vi rullat en ko. Först repeterade vi hur man ska göra och hur man ska knyta ett snöre runt henne och så. Sedan drog vi allt vad vi orkade och så ramlade kon, och sedan surrade vi ihop fötterna på henne så hon låg som en liten skalbagge och kom ingenstans. En ko kan ligga på rygg max 15 minuter, sedan får hon syrebrist. Så om ni hittar några kor som hamnat på rygg någonstans så rätta till dem snabbt, annars dör de kanske!


Eftersom jag inte skrivit på så länge så tänkte jag rivstarta med lite olika begrepp som folk tydligen behöver veta mer om och googlar på, så att jag får mycket besökare – t.ex "häst+kolik" eller "häst+fång" (ring vet. meddetsamma!), "halt hund" (om benet hänger i en konstig vinkel som det inte haft förut så är det brutet, annars är det inte akut, och akuttiderna behövs till sådana som faktiskt håller på att dö), "katt kissar inomhus" (katter är konservativa djur som ogillar förändringar, alltså - gör antingen av med nya fina soffan, eller nya söta frun, eller prova med Feliway - det kan fungera), samt det som säkert 100 människor hittills hamnat på min blogg för att de sökt på – bulowdrän. Om det finns det tyvärr ingen information att hämta här, men prova att fråga en doktor kanske?


I lördags var det Phlugan (bzzz...!) – årets fest med undantag av möjligen Nobelmiddagen, å andra sidan är den varje år och Phlugan bara vartannat, så det kan kanske sägas vara dött lopp mellan dem. Veterinärkongress är det iaf varje år, det är två dagar på passande konferenscenter med massa företag som har montrar och ger bort saker och bjuder på godis, och massor av intressanta föreläsningar om diverse djur och ämnen relaterade till dem. Jag var på hästföreläsningarna som handlade om komplikationer runt dräktighet och förlossning, samt om tänder. Han som pratade om tänder var amerikan och hur bra som helst på att föreläsa och att förklara sina metoder o.s.v Hur kan det komma sig att det är mycket roligare att gå på föreläsningar och anteckna för glatta livet när man inte kommer att ha tenta på det? Veterinärkongressen var i torsdags och fredags och sedan avslutades hela spektaklet med Phlugan då, som är reserverad för endast veterinärer och veterinärstudenter. Det traditionellt inledande spexet var verkligen jättebra – i synnerhet versionen av tomtarnas julverkstad som t.o.m var roligare än originalet! Hoppas det kan fixas ut på youtube, ska undersöka saken, folk borde inte behöva undanhållas det….Och middagen med underhållning var jätterolig, och lite bilder finns nedan (av spexensemblen, middan, bandet med vår förbundsordförande i spetsen, samt goda vänner!).


Btw – Micke, jag är så grymt nöjd med kameraköpet, den är nu officiellt en av mina käraste ägodelar. Mycket bra av dej där.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Maria

12 november 2007 21:02

En bulowdrän (med tyskt u) används för att evakuera vätska eller luft ur thorax, bara så du vet :) Varför har jag fått så röda ögon för??
Va roligt du har som får rulla kor, idag har min enda insatts varit att titta på när Sandra hade tjära på en svansbiten gris, suck! Tur att grisveckorna snart är över :)

 
Ingen bild

Emilia

13 november 2007 07:24

Jag tror inte ens att lärarna kan spermiebildningen!

 
Emelie

Emelie

14 november 2007 20:41

Måste säga att du var sjukt snygg på Phlugan! (Varför ska studenter alltid krångla till alla stavningar???) Såg foto på din picasaweb=) Tänkte bara slänga in den lite uppiggande komplimangen här idag! Ha det gott! Kram kram

http://borgander.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

16 november 2007 21:17

Heeej... Hoppas allt e bra me dej! Ville bara meddela att jag också skaffat blogg nu om du vill gå in o kika... :D Ha de bra! kram kusin Anna

http://www.annatheangel.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Josefine - 31 december 2008 13:22

Hej hej hallå och gott nytt år alla! Längesen sist! Allt bra här, och bara tre dagar kvar i skolan efter jullovet... sen är jag veterinär på riktigt. Inget fuskande längre. Jobbar denna veckan, på ett av distrikten jag var i somras, och har jour över...

Av Josefine - 11 oktober 2008 12:58

Shit vad populärt det är att blogga om Idol! Alla tidsaktuella hemsidor med självaktning har en egen Idolbloggare som skriver om vad de tycker om programmet, utan att kunna något egentligen. Alltså de tidsaktuella hemsidor som jag någon gång läser, s...

Av Josefine - 5 oktober 2008 14:04

Idag har jag ångest. Inte över att det var aplänge sedan jag bloggade (även om Maria och Emilia gav mig lite dåligt samvete över det också igår...;) ). Nej utan över min jobbsituation och mitt examensarbete. Först jobbet - jag kan inte komma mig för ...

Av Josefine - 8 september 2008 13:04

Idag när jag (äntligen) klev ur sängen (vid 11) fick jag en plötslig omotiverad lust att blogga. Jag vet inte riktigt varför eller om vad. Kanske för att jag just nu läser Annika Lantzs "9 1/2 månad" (lånat av Emilia), och den är skriven som en blogg...

Av Josefine - 22 juli 2008 22:20

Jag har börjat på nytt jobb. Denna veckan är jag på en smådjursklinik som är filial till distriktsveterinärstationen i distriktet (hemma i Skåne!). Vad är det bästa med det då? Jo att jag har fått kollegor! (på de förra ställena var jag ensam) En skö...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se