Direktlänk till inlägg 20 december 2007

Snart jul

Av Josefine - 20 december 2007 12:38

Jag fick huvudvärk i samma stund jag klev innanför ytterdörren från skolan idag. Förmodligen för att det inte kom några små katter och mötte mig i dörren. De åkte iväg till ett vikarie-jourhem igårkväll där de ska vara över julen. Eftersom jag drar hem till Skåne. Jag har efter moget övervägande beslutat mig för att inte ta 6-kilos idisslarmedicinboken med hem trots tenta knappt två veckor efter att vi börjar skolan igen. Det får räcka att ta hem föreläsningsanteckningarna, jag skulle säkert inte läsa i boken ändå. Och tar jag inte med den så kan jag inte läsa i den! Problemet löst.

Det viktigaste hemma inför julafton är att jag får vara med och (helst helt själv) klä granen. Min bror brukar göra tappra försök att hjälpa till men ger upp när jag ändå bara flyttar runt det han hängt upp. Helst vill jag vara med och välja ut och bära hem granen från skogen också men det har inte hunnits med de senaste åren. Annars gör det alls ingenting om någon annan (läs mamma) lagar maten och bakar och gör julgodis och julpyntar (jag pyntar inget - om inte någon annan gör det så blir det inte gjort).

Nåväl. Idag har vi rektaliserat kor i skolan. Först var det jättetråkigt för jag kände bara våmmen och hittade ingen livmoder och inga äggstockar, men sen slank plötsligt först den ena och sen den andra äggstocken in i handen och jag kände alla strukturer jättetydligt! Så jag har bestämt mig för att kor ändå är lättare att rektalisera än hästar, iaf tills vidare.

Vi fick reda på resultatet av tentorna i juversjukdomar och förlossningsproblem idag, jag klarade dem båda och det var ju en jädra tur eftersom jag pluggade till halv 3 på natten. Det var nog ända sedan gymnasiet jag pluggade så länge inför en tenta. Då var det å andra sidan mer regel än undantag. Nu är det lunch.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Emilia

20 december 2007 22:40

Elliot överlevde och är nu ett par kronjuveler fattigare (eller lättare i bagaget kan man ju också säga). God jul! Hoppas granen blir fin! Jag ska tänka på att du sitter hemma och julmyser medan jag jourar imorgon natt! kram kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Josefine - 31 december 2008 13:22

Hej hej hallå och gott nytt år alla! Längesen sist! Allt bra här, och bara tre dagar kvar i skolan efter jullovet... sen är jag veterinär på riktigt. Inget fuskande längre. Jobbar denna veckan, på ett av distrikten jag var i somras, och har jour över...

Av Josefine - 11 oktober 2008 12:58

Shit vad populärt det är att blogga om Idol! Alla tidsaktuella hemsidor med självaktning har en egen Idolbloggare som skriver om vad de tycker om programmet, utan att kunna något egentligen. Alltså de tidsaktuella hemsidor som jag någon gång läser, s...

Av Josefine - 5 oktober 2008 14:04

Idag har jag ångest. Inte över att det var aplänge sedan jag bloggade (även om Maria och Emilia gav mig lite dåligt samvete över det också igår...;) ). Nej utan över min jobbsituation och mitt examensarbete. Först jobbet - jag kan inte komma mig för ...

Av Josefine - 8 september 2008 13:04

Idag när jag (äntligen) klev ur sängen (vid 11) fick jag en plötslig omotiverad lust att blogga. Jag vet inte riktigt varför eller om vad. Kanske för att jag just nu läser Annika Lantzs "9 1/2 månad" (lånat av Emilia), och den är skriven som en blogg...

Av Josefine - 22 juli 2008 22:20

Jag har börjat på nytt jobb. Denna veckan är jag på en smådjursklinik som är filial till distriktsveterinärstationen i distriktet (hemma i Skåne!). Vad är det bästa med det då? Jo att jag har fått kollegor! (på de förra ställena var jag ensam) En skö...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se