Direktlänk till inlägg 24 februari 2008

Att passa får

Av Josefine - 24 februari 2008 23:14

Ordningen är återställd, jag är tillbaka i Uppsala och katterna har kommit hem. De smyger runt och kollar läget för att se att inget blivit annorlunda. Nille passar på att riva lite i gardinerna och i sängöverdraget. Jag kommer att få slänga allt bohag när jag flyttar härifrån.

I veckan har jag ju då varit lamningsvakt hemma hos mamma och pappa. Jag har skött min uppgift med bravur om jag får säga det själv. De första dagarna hände ingenting. Sen i onsdags ringde pappa från jobbet på morgonen och väckte mig, för då hade en tacka haft värkar på morgonen när han körde iväg, så det fick jag ha lite koll på. När jag kom ut i fårhuset så hade en något besvärlig situation uppstått, lammet låg fel och kom med rumpan och svansen först (stussbjudning) och då kan de inte födas fram - alltså stack bara en bit av en svans fram. Först var det ett mindre projekt för mig att fånga tackan, men det gick till slut och jag kunde binda fast henne i en stolpe. Sen fick jag lägerätta lammet så att bakbenen kom ut först - det gick bra för det var liksom ganska gott om plats. När jag dragit ut första lammet kunde jag konstatera att det fanns ett till därinne, men det blir så rörigt med flera lamm samtidigt och jag räknade med att det skulle komma ut själv. Sen flyttade jag in mamma och barn i stallet och gick in för att äta frukost. Och när jag kom ut efter ett tag så hade inte bara ett utan två lamm till fötts! Ett av dem var ganska hängigt och letade inte mat själv - jag fick alltså mjölka mamma får. Det tyckte hon inte alls var speciellt roligt, så jag fick binda fast henne igen och då gick det ganska bra, och efter ynka 10 ml råmjölk till lilla lammet så var den pigg och glad och med i matchen igen! Mirakelföda. Det har blivit några lamm till därhemma i veckan, men de har klarat sig utan mina heroiska insatser.

Jag ska nu följa katternas exempel och gå och lägga mig. Gonatt.


Bild nedan på små trillinglammen, det i mitten behövde hjälp ut i världen.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Josefine - 31 december 2008 13:22

Hej hej hallå och gott nytt år alla! Längesen sist! Allt bra här, och bara tre dagar kvar i skolan efter jullovet... sen är jag veterinär på riktigt. Inget fuskande längre. Jobbar denna veckan, på ett av distrikten jag var i somras, och har jour över...

Av Josefine - 11 oktober 2008 12:58

Shit vad populärt det är att blogga om Idol! Alla tidsaktuella hemsidor med självaktning har en egen Idolbloggare som skriver om vad de tycker om programmet, utan att kunna något egentligen. Alltså de tidsaktuella hemsidor som jag någon gång läser, s...

Av Josefine - 5 oktober 2008 14:04

Idag har jag ångest. Inte över att det var aplänge sedan jag bloggade (även om Maria och Emilia gav mig lite dåligt samvete över det också igår...;) ). Nej utan över min jobbsituation och mitt examensarbete. Först jobbet - jag kan inte komma mig för ...

Av Josefine - 8 september 2008 13:04

Idag när jag (äntligen) klev ur sängen (vid 11) fick jag en plötslig omotiverad lust att blogga. Jag vet inte riktigt varför eller om vad. Kanske för att jag just nu läser Annika Lantzs "9 1/2 månad" (lånat av Emilia), och den är skriven som en blogg...

Av Josefine - 22 juli 2008 22:20

Jag har börjat på nytt jobb. Denna veckan är jag på en smådjursklinik som är filial till distriktsveterinärstationen i distriktet (hemma i Skåne!). Vad är det bästa med det då? Jo att jag har fått kollegor! (på de förra ställena var jag ensam) En skö...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se