Direktlänk till inlägg 14 mars 2008

Livmoderframfall och matfunderingar

Av Josefine - 14 mars 2008 18:04

Idag har jag varit med och rättat till ett livmoderframfall! Och det var så roligt! Så himla kul! Delvis för att det gick bra naturligtvis. Jag hade alltså jour med distriktarna igår, och imorse ringde en bonde och väckte oss om en ko som kalvat under natten och nu passat på att krysta ut livmodern också. Vi åkte dit och kon låg utsträckt på sidan som en slagen hjälte, så först behövde hon lite kalk i blodet. Kalkbrist kan få den bäste på fall. Det gäller ju folk också, i alla fall om man är gammal tant (okej det fungerar inte riktigt likadant men whatever, det var en bra liknelse). Jaha, och sen fick kossan epiduralbedövning, sen knuffade vi upp henne så hon låg på bröstet, och sen spolade vi av livmodern och började fösa tillbaks den. Det var sjukt tungt. Men det gick till slut. Sen fick kon lite dropp, och sen åkte vi hem, glada i hågen. Iaf vi studenter som var typ höga på adrenalin, veterinären var mest trött och tyckte att veterinärstudenter är ett perverst släkte.

Jag har nu två dagar i rad utmanat diverse livsmedelshygieniska regler, jag förtjänar nästan en matförgiftning på det här. Igår hade jag sjukt bråttom på morgonen innan jag skulle till skolan så när jag skulle packa matlådan tappade jag ut delar av innehållet i vasken...jag hade ju inte tid att fixa nån annan mat så jag fiskade upp det och försökte undvika det som legat underst och hoppades att min vask var ren. Jag diskar ju faktiskt i den så det borde vara lugnt. Och idag åt jag det sista av en couscoussallad som stått i mitt kylskåp sedan i söndags, den såg ju inte superfräsch ut direkt men smakade hyfsat så det fick gå. Jäkla MLDT som är på TV varenda vecka, det aktualiserar sådana där avsomnade matrenlighetstankar på ett jobbigt sätt. Alltså såhär är det, hon som sköter bakterieodlingarna i "Rent hus" på onsdagarna är veterinär och vår föreläsare från livsmedelshygienkursen i trean. Hon är så himla bra! Annars är ju livsmedelshygien ett rätt ospännande ämne, men MLDT skrämmer upp en på ett mycket pedagogiskt och föredömligt sätt med berättelser om folk som ätit ofärdig korv eller osköljd sallad och sedan dött en kvalfull död.

Det är intressant att fundera över vad en del av de som hamnat på min blogg egentligen sökt efter för information. Till exempel har någon nyligen googlat på "hovböld+distriktsveterinär". Vad menar man då? Undrar man om distriktare kan rätta till hovbölder? Varför skulle det stå på internet? Eller vad?

Nu måste jag sysselsätta min stackars Nille-katt en stund, han har ju varit ensam med Torsten sedan igår morse. Nille har kommit på en ny rolig lek som går ut på att jag ska jaga honom och så ska han smita in och gömma sig bakom min ryggsäck och där kan jag inte hitta honom. Suck.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Emilia

14 mars 2008 19:01

Vad roligt att få vara med om ett livmoderframfall! Jag skulle också blivit hög!
Klockren beskrivning av MLDT! Fast jag är dock fortfarande äckelmagad! Kan knappt dricka av mjölk som stått öppnad i kylskået trots att datumet inte gått ut. Men det har nog mer med smaken att göra (eftersom min käre sambo envisas med att glömma sätta gladpack över skålar/kastruller med matrester som han ställer in - så det blir typ vitlökssmak på mjölken). Kanske Nille och Elliot kunde ha en get together nån gång - jag tror att de skulle ha ett stort utbyte av varandra. Båda kunde springa åt varsitt håll och hoppas på att bli jagade! Hi hi!
Jo, hur får man reda på hur folk hamnat på ens blogg? Jag har rätt många besökare och jag tror (hoppas) inte att det bara är bekanta - då skulle de ju inse hur ointressant jag egentligen är!
Ses hos Marie imorgon!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Josefine - 31 december 2008 13:22

Hej hej hallå och gott nytt år alla! Längesen sist! Allt bra här, och bara tre dagar kvar i skolan efter jullovet... sen är jag veterinär på riktigt. Inget fuskande längre. Jobbar denna veckan, på ett av distrikten jag var i somras, och har jour över...

Av Josefine - 11 oktober 2008 12:58

Shit vad populärt det är att blogga om Idol! Alla tidsaktuella hemsidor med självaktning har en egen Idolbloggare som skriver om vad de tycker om programmet, utan att kunna något egentligen. Alltså de tidsaktuella hemsidor som jag någon gång läser, s...

Av Josefine - 5 oktober 2008 14:04

Idag har jag ångest. Inte över att det var aplänge sedan jag bloggade (även om Maria och Emilia gav mig lite dåligt samvete över det också igår...;) ). Nej utan över min jobbsituation och mitt examensarbete. Först jobbet - jag kan inte komma mig för ...

Av Josefine - 8 september 2008 13:04

Idag när jag (äntligen) klev ur sängen (vid 11) fick jag en plötslig omotiverad lust att blogga. Jag vet inte riktigt varför eller om vad. Kanske för att jag just nu läser Annika Lantzs "9 1/2 månad" (lånat av Emilia), och den är skriven som en blogg...

Av Josefine - 22 juli 2008 22:20

Jag har börjat på nytt jobb. Denna veckan är jag på en smådjursklinik som är filial till distriktsveterinärstationen i distriktet (hemma i Skåne!). Vad är det bästa med det då? Jo att jag har fått kollegor! (på de förra ställena var jag ensam) En skö...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se