Direktlänk till inlägg 8 april 2008

Dagens distriktarfall!

Av Josefine - 8 april 2008 23:50

Torsten har börjat våga sig på att frivilligt ligga och sova i sin kattbur, han ser den inte längre som helvetet på jorden! Detta är ett stort framsteg i vår lilla värld.

Den här dan har jag haft en nästan oförskämd tur, det händer att jag har det ibland. Troligen för att jag är en så väldigt god och rättrådig person, sånt lönar sig, karma liksom. I alla fall, jag köpte en säck kattmat igår i foderaffären på skolan, och glömde den sen i ett klassrum - alltså cyklade jag till skolan tidigare idag för att hinna hämta den innan någon skulle använda salen (detta sket sig visserligen, men det är inte poängen). Därför var jag också väldigt tidigt på plats ombytt och klar och stod och häckade och väntade vid distriktarnas kontor - också kommer plötsligt en av dem ut: "Jag ska köra på en akut kalvning nu och dessutom har jag ont i ryggen så jag behöver verkligen hjälp, vill du följa med?" "JAAA för fan!!" skrek jag! Inte. Men nästan. Så jag fick haka på och dra ut en stor, präktig, pigg kvigkalv hos några jättesöta gamla bönder, som hade ett litet gulligt stall med tre tjocka kor i! (Ja hrm, just själva dragandet gjorde jag ju inte riktigt helt själv förstås, jag behöver ju kanske inte totalöverdriva mina fysiska krafter..). Roligt var det i alla fall!

Sen åkte vi till ett betydligt mer tragiskt ställe, till en mänska som bodde i ett typ ruckel och hade en stackars häst som stod i ett totalt ammoniakstinkande skitigt stall och hade jätteproblem med luftvägarna. Ägaren fattade troligen inte riktigt vidden av problemet heller, där var nog en och annan tomte på det loftet. Lär kräva en uppföljning. Nu är det definitivt läggdags.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Emilia

9 april 2008 22:04

Vilken tur du hade! Jag tror stenhårt på belöningssystem för de som kommer i tid/tidigt. Jag borde införa det med Henke också. Fast han kommer ju aldrig i tid så det blir svårt att få fram ett spontant sådant beteende att kunna belöna. (Lite som klicker-metoden) Men fick du tillbaka kattmaten eller är torsten hungrig nu? Kul med kalvning som gick bra!

 
Micke

Micke

10 april 2008 21:01

Hur gick det med kattmaten?

http://mikros.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Josefine - 31 december 2008 13:22

Hej hej hallå och gott nytt år alla! Längesen sist! Allt bra här, och bara tre dagar kvar i skolan efter jullovet... sen är jag veterinär på riktigt. Inget fuskande längre. Jobbar denna veckan, på ett av distrikten jag var i somras, och har jour över...

Av Josefine - 11 oktober 2008 12:58

Shit vad populärt det är att blogga om Idol! Alla tidsaktuella hemsidor med självaktning har en egen Idolbloggare som skriver om vad de tycker om programmet, utan att kunna något egentligen. Alltså de tidsaktuella hemsidor som jag någon gång läser, s...

Av Josefine - 5 oktober 2008 14:04

Idag har jag ångest. Inte över att det var aplänge sedan jag bloggade (även om Maria och Emilia gav mig lite dåligt samvete över det också igår...;) ). Nej utan över min jobbsituation och mitt examensarbete. Först jobbet - jag kan inte komma mig för ...

Av Josefine - 8 september 2008 13:04

Idag när jag (äntligen) klev ur sängen (vid 11) fick jag en plötslig omotiverad lust att blogga. Jag vet inte riktigt varför eller om vad. Kanske för att jag just nu läser Annika Lantzs "9 1/2 månad" (lånat av Emilia), och den är skriven som en blogg...

Av Josefine - 22 juli 2008 22:20

Jag har börjat på nytt jobb. Denna veckan är jag på en smådjursklinik som är filial till distriktsveterinärstationen i distriktet (hemma i Skåne!). Vad är det bästa med det då? Jo att jag har fått kollegor! (på de förra ställena var jag ensam) En skö...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se