Direktlänk till inlägg 13 april 2008

Tvättdag och Torstens mat

Av Josefine - 13 april 2008 14:55

Det är flera stycken (eller okej två) som uttryckt oro för att Torsten nu inte får någon mat eftersom jag glömde den i en sal i skolan. Frukta icke mer! Jag kommer nu att räta ut alla frågetecken. Efter skolans slut den dan kom jag nämligen på att städerskorna brukar lägga ut kvarglömda saker i ett skåp utanför salarna...och mycket riktigt - i skåpet stod Torstens mat! Friden återställd!

Idag håller jag på att tvätta. Det går oväntat bra. Jag har lyckats få ett snövitt täcke helt makroskopiskt (alltså för blotta ögat) rent från en obehaglig intorkad kattkräksfläck. Torsten hade kräkts på mitt täcke häromdan, vilket jag upptäckte när jag skulle gå och lägga mig, och då var det uppenbarligen ett tag sedan det hände. Efter att ha misslyckats med att få ett soffdynsöverdrag helt kräkfläcksfritt för ett tag sedan hade jag inte så stora förhoppningar den här gången. Men det gick alltså! Mitt fläcklösningsmedel har återupprättat sin heder.

Nu låter det ju som att Torsten är rentav sjuk och bara kräks hela tiden, men så är det inte alls, det händer bara när han fått i sig för mycket hår.

En specialgrej med Torsten är att när han sitter, så lägger han alltid svansen i en båge till höger runt sig, och när han lägger svanstippen vid tassarna så lyfter han högertassen och sätter den svansen! Som att han vill ha koll på svansen så den inte smiter iväg och hittar på hyss på egen hand. Jag har förstås fotat detta - se nedan.

Jag håller på med en hemtenta om kylarglykolförgiftning på kor. Gissa hur mycket info det finns om det? Rätt svarat, inte så värst mycket. I läroboken står det sju meningar (av totalt 2000 sidor). Men ur det har jag lyckats krama 12 meningar! Det är bra jobbat.

Jag har lagt upp min första omröstning, till höger. Svara där! Fast bara en gång, annars blir statistiken fel.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Emilia

14 april 2008 16:38

Söta Torsten! Kylarglykolförgifdtning på kor? Lyllo dig! Jag fick skiva hemtenta på förgiftning av ängssyra. Men jag gjorde nått liknande och svävade ut en hel del samt skaffade info från rejält suspekta sidor ("alternativmedicin" bl a)på internet. Har du tittat i "Introduction to toxicology" eller vad den nu heter? Där stod rätt bra om oxalsyra...

 
Ingen bild

Emilia

16 april 2008 17:23

Hmm, ja, vagusskada tror jag också. Vi har inte hört nått om kossan - det kanske man kan tolka som att antingen lever hon, eller så är hon död. 50:50
Ha det så bra!

 
Ingen bild

Emilia

28 april 2008 12:08

Hallå där! Vad har du för dig? Dags att skriva nu!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Josefine - 31 december 2008 13:22

Hej hej hallå och gott nytt år alla! Längesen sist! Allt bra här, och bara tre dagar kvar i skolan efter jullovet... sen är jag veterinär på riktigt. Inget fuskande längre. Jobbar denna veckan, på ett av distrikten jag var i somras, och har jour över...

Av Josefine - 11 oktober 2008 12:58

Shit vad populärt det är att blogga om Idol! Alla tidsaktuella hemsidor med självaktning har en egen Idolbloggare som skriver om vad de tycker om programmet, utan att kunna något egentligen. Alltså de tidsaktuella hemsidor som jag någon gång läser, s...

Av Josefine - 5 oktober 2008 14:04

Idag har jag ångest. Inte över att det var aplänge sedan jag bloggade (även om Maria och Emilia gav mig lite dåligt samvete över det också igår...;) ). Nej utan över min jobbsituation och mitt examensarbete. Först jobbet - jag kan inte komma mig för ...

Av Josefine - 8 september 2008 13:04

Idag när jag (äntligen) klev ur sängen (vid 11) fick jag en plötslig omotiverad lust att blogga. Jag vet inte riktigt varför eller om vad. Kanske för att jag just nu läser Annika Lantzs "9 1/2 månad" (lånat av Emilia), och den är skriven som en blogg...

Av Josefine - 22 juli 2008 22:20

Jag har börjat på nytt jobb. Denna veckan är jag på en smådjursklinik som är filial till distriktsveterinärstationen i distriktet (hemma i Skåne!). Vad är det bästa med det då? Jo att jag har fått kollegor! (på de förra ställena var jag ensam) En skö...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se