Direktlänk till inlägg 1 maj 2008

Rapport från Skåne

Av Josefine - 1 maj 2008 13:17

Idag är det regn och min häst har tappat en sko, jag borde således vara på uselt humör. Men det är jag inte! Detta är anledningarna:

- Jag har varit på introduktion tre dagar på Kågeröds distriktsveterinärstation där jag ska jobba en del i sommar, och jag tror att jag kommer att trivas skitbra! Alla var jättetrevliga och roliga och det var jättebra stämning. Och landskapet är bästa tänkbara - öppna slätter och emellanåt lite områden med lummiga bokskogar. Solen sken och det kryllade av vitsippor i backarna. Vad ska man sitta på ett djursjukhus och mögla för när man kan få en sådan arbetsmiljö? Det bästa vore att jobba på distrikt på sommarhalvåret och på klinik vinterhalvåret.

- Bara 4 veckor kvar av terminen i skolan och under denna tid - inga tentor!

- Min bror kommer hem i kväll och det ska bli himla kul att träffa honom. Mamma är också på väldigt bra humör (Micke och jag är eniga om att han är mammas favoritbarn och jag är pappas favoritbarn, trots att de envist hävdar att de "naturligtvis tycker lika mycket om oss båda".).


Igår var det ju valborg. Detta firande är mycket traditionsenligt i Uppsala och pågår hela dan med forsränning i Fyrisån och lunch i Ekonomikumparken osv, men även här hemma finns traditioner man kan upprätthålla, eftersom jag nu inte var i Uppsala i år. När jag och Micke var små så eldades alltid stort majbål bakom stallet med liten eld bredvid där vi grillade korv. Denna avsomnade sed återupptogs i år, i mössa och termobyxor eftersom det plötsligt var svinkallt framåt kvällen. Mamma tog foton. Pappa och jag ser ut som traktens byfånar. Bilderna läggs inte ut på bloggen. Möjligen på mitt nät-fotoalbum...nej förresten, inte där heller. Någon obehörig kan hitta dit och ifrågasätta min kompetens som seriöst arbetande veterinär.


Trevligt att några stycken röstat i min omröstning, och några som kryssat i att de vill bli veterinärer. Det är bra tänkt för det är nog världens bästa och mest intressanta jobb. Nu ska jag fortsätta jaga hovslagaren. So long


 
ANNONS
 
Ingen bild

Emilia

6 maj 2008 09:14

Det är egentligen inte så märkvärdigt med valborg i uppsala. Hoppas jag. Fulla skräniga människor finns ju överallt - men kanske lite mer här uppe. Jag stannade på Ultuna hela dagen med min symaskin. Nördigt? Ja, jag kommer vara supermöglig och framförallt blek i slutet av sommaren. Men det finns sol på tub i värsta fall. När kommer du tillbaka till Uppsala? UL sto snart? Kram kram!

 
Ingen bild

Emilia

10 maj 2008 15:31

Ja, det blir bra! Då ses vi! Hoppas vi fortfarande hänger med och att det inte bara är en massa internskämt!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Josefine - 31 december 2008 13:22

Hej hej hallå och gott nytt år alla! Längesen sist! Allt bra här, och bara tre dagar kvar i skolan efter jullovet... sen är jag veterinär på riktigt. Inget fuskande längre. Jobbar denna veckan, på ett av distrikten jag var i somras, och har jour över...

Av Josefine - 11 oktober 2008 12:58

Shit vad populärt det är att blogga om Idol! Alla tidsaktuella hemsidor med självaktning har en egen Idolbloggare som skriver om vad de tycker om programmet, utan att kunna något egentligen. Alltså de tidsaktuella hemsidor som jag någon gång läser, s...

Av Josefine - 5 oktober 2008 14:04

Idag har jag ångest. Inte över att det var aplänge sedan jag bloggade (även om Maria och Emilia gav mig lite dåligt samvete över det också igår...;) ). Nej utan över min jobbsituation och mitt examensarbete. Först jobbet - jag kan inte komma mig för ...

Av Josefine - 8 september 2008 13:04

Idag när jag (äntligen) klev ur sängen (vid 11) fick jag en plötslig omotiverad lust att blogga. Jag vet inte riktigt varför eller om vad. Kanske för att jag just nu läser Annika Lantzs "9 1/2 månad" (lånat av Emilia), och den är skriven som en blogg...

Av Josefine - 22 juli 2008 22:20

Jag har börjat på nytt jobb. Denna veckan är jag på en smådjursklinik som är filial till distriktsveterinärstationen i distriktet (hemma i Skåne!). Vad är det bästa med det då? Jo att jag har fått kollegor! (på de förra ställena var jag ensam) En skö...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se