Direktlänk till inlägg 13 maj 2008

Lite ditt och datt

Av Josefine - 13 maj 2008 13:13

Ett observandum: den konventionellt odlade halva gurka jag lämnade kvar i kylskåpet när jag åkte till Skåne är nu 2 veckor senare i exakt samma skick som då. Den t.o.m smakar likadant, d.v.s praktiskt taget ingenting. Tyvärr har min mataffär bara ekologisk gurka nån gång emellanåt. De är bättre på ekologiska bananer.


Ett tips: köp inte äckligt sockrat smaksatt bonaqua-vatten bara för att få en bra flaska att dricka ur sen. Det går ganska snart inte att få upp plastgrejen i toppen så att man kan dricka ur den utan att ta till våld med kindtänder och diverse verktyg, och detta föder bara frustration. Jag ogillar att bli överlistad av en plastflaska.


Saker jag är trött på idag:

- Mig själv och mitt usla minne.

- Datorerna i skolan som upprepade gånger skickar fel dokument för utskrift till skrivaren, förmodligen bara för att jävlas.

- Däcken på min cykel som båda två byttes i november resp. februari och i princip sedan dess läckt luft. Inte genom ventilen (enligt spottestet iaf) utan från någon annan mystisk stans. Cykelverkstan här (nämner inga namn) är bara dålig. Om ett halvår slipper jag den. Nice.


Jag och två till i min klass var i Skara förra veckan. Den mesta tiden var vi på slakteriet, också var vi på lite studiebesök på ett fjäderfäslakteri, Dafgårds m.fl På Dafgårds gör de 10 000 Gorbys piroger i timmen. Bara en parentes.

Vi fick bedöva några kor var med bultpistol på slakteriet, bra att kunna (för veterinärer alltså), också fick vi besiktiga beslagtagna slaktkroppar (alltså de som besiktningsassistenterna tycker att de hittat fel på). Det är besiktningsveterinären som avgör om kroppen eller delar av den måste kasseras. Vi hittade mest ledinflammationer på grisar. På några grisar hade det spridit sig till lungorna. Så tänk på det alla köttätare där ute! Utan veterinärer hade ni fått sitta och äta äckelkött med bölder i!


Jag håller på att baka bröd nu. Innan jag började sa jag åt mig själv att om degskrället inte jäser den här gången så ska jag aldrig mer baka. Förra gången jäste den inte och bullarna blev döbakta. Det har hänt förut. Jag åt dem ändå förstås, jag hade ju lagt ner en massa tid på dem, men de var inte särskilt goda. Iaf, detta hot tycks ha hjälpt för degen har jäst som tusan!

Nu är det lunch.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Micke

14 maj 2008 03:25

Bölder i... det man inte vet har man inte ont av. (eller vad det heter)
Du ska ju inte ha för varmt vatten till jästen!!!
Roliga katter:
http://www.xpl.se/katter-spriner-p-ett-l-pband.html
Borde inte gurkan bli mjuk o svampig? Det var den jag hittade (!) i min kyl för ett tag sen :P
Också ska hon godkänna skiten.... SUUUCK!!!

 
Ingen bild

Emilia

14 maj 2008 08:59

Ha ha! Nja, jag köper "vanlig" gurka för det mesta och den brukar inte trivas i mitt kylskåp får den håller inte i 2 veckor. Men det kanske beror på att jag säkert har en del mögel här som attackerar stackars grönsaker så fort de läggs i grönsakslådan. (Jag har ännu inte vågat inspektera det där hålet i kylskåpet som MLDT och hon den andra brukar prata om på onsdagar.)

 
Emelie

Emelie

17 maj 2008 17:04

vill du ha dig ett gott skratt?? Läs detta! Jag skrattade så jag grät!!

http://www.bestofblocket.se/bilder/fullsize.php?v=blocket_539.jpg

http://borgander.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Josefine - 31 december 2008 13:22

Hej hej hallå och gott nytt år alla! Längesen sist! Allt bra här, och bara tre dagar kvar i skolan efter jullovet... sen är jag veterinär på riktigt. Inget fuskande längre. Jobbar denna veckan, på ett av distrikten jag var i somras, och har jour över...

Av Josefine - 11 oktober 2008 12:58

Shit vad populärt det är att blogga om Idol! Alla tidsaktuella hemsidor med självaktning har en egen Idolbloggare som skriver om vad de tycker om programmet, utan att kunna något egentligen. Alltså de tidsaktuella hemsidor som jag någon gång läser, s...

Av Josefine - 5 oktober 2008 14:04

Idag har jag ångest. Inte över att det var aplänge sedan jag bloggade (även om Maria och Emilia gav mig lite dåligt samvete över det också igår...;) ). Nej utan över min jobbsituation och mitt examensarbete. Först jobbet - jag kan inte komma mig för ...

Av Josefine - 8 september 2008 13:04

Idag när jag (äntligen) klev ur sängen (vid 11) fick jag en plötslig omotiverad lust att blogga. Jag vet inte riktigt varför eller om vad. Kanske för att jag just nu läser Annika Lantzs "9 1/2 månad" (lånat av Emilia), och den är skriven som en blogg...

Av Josefine - 22 juli 2008 22:20

Jag har börjat på nytt jobb. Denna veckan är jag på en smådjursklinik som är filial till distriktsveterinärstationen i distriktet (hemma i Skåne!). Vad är det bästa med det då? Jo att jag har fått kollegor! (på de förra ställena var jag ensam) En skö...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se