Direktlänk till inlägg 15 juli 2008

Kalvning och lite om Malva

Av Josefine - 15 juli 2008 18:11

Denna veckan är jag ledig! Slutade jobbet i Småland i måndags morse, och börjar på annat distrikt på måndag. Avslutade mitt värv med en kalvning tidigt i måndags, det kändes bra. Bonden ringde redan på söndagskvällen och berättade om sin tjuvbetäckta kviga som gick på bete och inte verkade kunna kalva själv, tyvärr hade han dock problem med att fånga in henne. Sedan fortsatte han att ringa och väcka mig med jämna mellanrum under natten för att rapportera hur det hela fortskred och att han fortfarande inte lyckats fånga kvigan. Till sist vid halv 5 på morgonen fick han tag i henne. Kalven låg rätt men var ganska stor, vi kunde dock dra ut den, den levde och var förvånansvärt pigg, allt var frid och fröjd och jag kunde lämna distriktet med lätt hjärta.

En sak jag funderat lite på är det här med momsen på djursjukvård. Jag tycker det är sniket av staten att ta 25 % moms. Att ha djur bidrar faktiskt till befolkningens allmänna hälsa och välbefinnande, det är ju typ bevisat, och då borde det subventioneras. Men det är bara en åsikt. Jag tycker å andra sidan också att det borde krävas någon typ av körkort för att få ha djur. Och då skulle det kunna ingå att man har råd att åtminstone bekosta en försäkring åt djuret ifråga. Oförsäkrade djur kan ibland kännas rätt tradigt att ha med att göra.

Jag har inte kört på fler djur sen förra inlägget som väl är (har inte utrustat bilen med avlivningsvätska än...det kanske inte ens är lagligt?). Det var tyvärr lite väl nära ett par gånger i måndags morse när jag var på väg ut till kalven och trodde att det eventuellt var bråttom och därför körde kanske en smula för fort. Och det är ju så mycket katter ute och vimsar sådär på morgontimmarna. Jag besinnade mig därför vad gällde hastigheten. Apropå katter. Lilla Malva visar sig gå i sin mammas fotspår och vara en jäkel på att fånga möss. Hon är däremot betydligt sämre på att ha ihjäl dem. Det klarar hon inte alls faktiskt. Om de dör så är det möjligen av skräck eller för att pappa råkar gå förbi. Nu ska jag ut och rida. So long.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Josefine - 31 december 2008 13:22

Hej hej hallå och gott nytt år alla! Längesen sist! Allt bra här, och bara tre dagar kvar i skolan efter jullovet... sen är jag veterinär på riktigt. Inget fuskande längre. Jobbar denna veckan, på ett av distrikten jag var i somras, och har jour över...

Av Josefine - 11 oktober 2008 12:58

Shit vad populärt det är att blogga om Idol! Alla tidsaktuella hemsidor med självaktning har en egen Idolbloggare som skriver om vad de tycker om programmet, utan att kunna något egentligen. Alltså de tidsaktuella hemsidor som jag någon gång läser, s...

Av Josefine - 5 oktober 2008 14:04

Idag har jag ångest. Inte över att det var aplänge sedan jag bloggade (även om Maria och Emilia gav mig lite dåligt samvete över det också igår...;) ). Nej utan över min jobbsituation och mitt examensarbete. Först jobbet - jag kan inte komma mig för ...

Av Josefine - 8 september 2008 13:04

Idag när jag (äntligen) klev ur sängen (vid 11) fick jag en plötslig omotiverad lust att blogga. Jag vet inte riktigt varför eller om vad. Kanske för att jag just nu läser Annika Lantzs "9 1/2 månad" (lånat av Emilia), och den är skriven som en blogg...

Av Josefine - 22 juli 2008 22:20

Jag har börjat på nytt jobb. Denna veckan är jag på en smådjursklinik som är filial till distriktsveterinärstationen i distriktet (hemma i Skåne!). Vad är det bästa med det då? Jo att jag har fått kollegor! (på de förra ställena var jag ensam) En skö...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se