Direktlänk till inlägg 22 juli 2008

Ny arbetsplats

Av Josefine - 22 juli 2008 22:20

Jag har börjat på nytt jobb. Denna veckan är jag på en smådjursklinik som är filial till distriktsveterinärstationen i distriktet (hemma i Skåne!). Vad är det bästa med det då? Jo att jag har fått kollegor! (på de förra ställena var jag ensam) En sköterska som är sommarvikarie och så en sköterska till som egentligen har semester men bor bara en bit bort och kommer hit ändå och fikar och hjälper till lite grann när vi andra två står handfallna. Det är väldigt trevligt. Speciellt imorse. Då försov jag mig. Jag bor på kliniken (i en säng på kontoret), och vaknade imorse vid 5 över 8 av att sköterskan stod och bankade på ytterdörren (jag har fått låna hennes nyckel) och telefonen ringde samtidigt. Jag raglade ur sängen, svarade i telefonen och öppnade dörren. Människan i telefonen sa "Nämen, du låter ju nästan yrvaken!" och fnissade lite åt sin tokiga kommentar. Hon skulle bara ana hur rätt hon hade. Och sköterskan var jättegullig och tyckte synd om mig för att jag inte hann äta frukost så hon gick till affären och köpte frallor och kokade te åt mig. Jag förtjänar inte sådan godhet. Å andra sidan är jag nog en ganska snäll veterinär att jobba för, eftersom jag jobbat som sköterska själv och därmed lärt mig veta hut.

Nästa vecka och två veckor till ska jag vara på distriktsstationen. När sommarlovet är slut kommer jag att ha jobbat på fyra ställen! Klå det den som kan! (alltså utan att få sparken från något av dem) Tur att jag är så väldigt anpassningsbar och har så små pretentioner. Inget besvär för min skull liksom. Nu ska jag diska och sen är det gonatt.


ps. Vad vill man med "Hund har öroninflammation, oförsäkrad" som sökord? Vad är ens tanke och mening?

Ett tips: Om det inte är den mest komplicerade öroninflammtionen i historien så kommer det inte att kosta tusentals kronor att rätta till den och då spelar det ingen roll att hunden är oförsäkrad. Men eftersom en hund kan t.ex bli påkörd och bryta benen, äta konstiga saker som måste opereras ut ur magen, bli anfallen av en kamphund, få konstiga hormonsjukdomar m.m m.m så är ett hett tips att försäkra den ändå.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Emilia

23 juli 2008 18:32

Ha ha! Ett ställe räcker gott och väl för mig. Men kan inte 4 "sorters" veterinär räknas? (IVA_veterinär, akutveterinär, opererande veterinär, kir- och medicinpoliklinik-veterinär...)ja det blev 5 det! =) Sen kan man fortsätta med dag- kvälls- och nattveterinär också!
Snälla kollegor är bra att ha! Särskilt såna som svarar på frågor i tid och otid. Och det bästa av allt är att inga frågar tillbaka! (Det har sina födelar att vara ny och okunnig!)

 
Ingen bild

Maria

25 juli 2008 21:53

Hej! Kul att se att du fortfarande överlever där nere i skåne :) Att slå 4 olika jobb eller ens 4 olika veterinärer bli svårt för min del, jobbar på med att klara av ett distrikt som nån slags stordjursveterinär som fuskar lite med smådjur vid sidan om :) Denna veckan har jag dessutom en slovakisk praktikant med mig så nu måste jag inte bara stå till svars för mina handlingar och svara på en massa frågor utan jag måste dessutom göra det på eneglska!!! Ses vi nästa helg? Ha det bra och kör försiktigt :)

 
Ingen bild

Anna

2 september 2008 13:18

i love your blog!
därför finns de en utmaning i min blogg
hoppas du antar den!
kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Josefine - 31 december 2008 13:22

Hej hej hallå och gott nytt år alla! Längesen sist! Allt bra här, och bara tre dagar kvar i skolan efter jullovet... sen är jag veterinär på riktigt. Inget fuskande längre. Jobbar denna veckan, på ett av distrikten jag var i somras, och har jour över...

Av Josefine - 11 oktober 2008 12:58

Shit vad populärt det är att blogga om Idol! Alla tidsaktuella hemsidor med självaktning har en egen Idolbloggare som skriver om vad de tycker om programmet, utan att kunna något egentligen. Alltså de tidsaktuella hemsidor som jag någon gång läser, s...

Av Josefine - 5 oktober 2008 14:04

Idag har jag ångest. Inte över att det var aplänge sedan jag bloggade (även om Maria och Emilia gav mig lite dåligt samvete över det också igår...;) ). Nej utan över min jobbsituation och mitt examensarbete. Först jobbet - jag kan inte komma mig för ...

Av Josefine - 8 september 2008 13:04

Idag när jag (äntligen) klev ur sängen (vid 11) fick jag en plötslig omotiverad lust att blogga. Jag vet inte riktigt varför eller om vad. Kanske för att jag just nu läser Annika Lantzs "9 1/2 månad" (lånat av Emilia), och den är skriven som en blogg...

Av Josefine - 16 juli 2008 11:39

OBS Detta inlägg innehåller ord som kan verka stötande för känsliga personer (och då har jag ändå censurerat bort typ hälften av svordomarna).   Den här dan är åt helvete. Vad klev jag upp för? Jo för att gå till tandläkaren. Eller rättare sagt köra....

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se