Direktlänk till inlägg 5 oktober 2008

Långt inlägg

Av Josefine - 5 oktober 2008 14:04

Idag har jag ångest. Inte över att det var aplänge sedan jag bloggade (även om Maria och Emilia gav mig lite dåligt samvete över det också igår...;) ). Nej utan över min jobbsituation och mitt examensarbete. Först jobbet - jag kan inte komma mig för att söka något jobb till januari när vi slutar för jag vet knappt vart eller vad jag vill. Är visserligen ganska säker på att jag vill jobba på distrikt. Och någonstans i södra Sverige. Men det är ju en hyfsat diffus plan. Funderar allvarligt på att ringa till Jordbruksverket och helt enkelt fråga var jag behövs. Jag har inga stora krav. Snälla arbetskamrater som inte blir arga av hysteriska telefonsamtal mitt i natten om kolikhästar och förlossningar och dylikt. Och som inte mästrar mig, sånt har jag svårt för. Och så någonstans att bo och ställa bilen. Och bättre betalt än en tf-veterinär, på något sätt ska det väl märkas att man är legitimerad. Sen var det inte mer. Kanske att jag bäst behövs till att vaccinera mot bluetongue, det är i så fall skitbra. Man får ett team med hemvärnsgubbar att basa över, och sen bara åka runt och spruta djur och läsa öronnummerlappar och ta ett och annat blodprov, det ska väl inte vara så svårt. Och så får man hänga i Skåne, the place to be. Fan vad cool jag är när jag slänger in lite engelska termer emellanåt, måste göra det oftare. 

Jaha, sen var det examensarbetet då. Det får jag rentav huvudvärk av att tänka på. Alla andra jag pratar med har kommit jättelångt med sina, har bara själva skrivandet kvar. Och jag har inte ens börjat med mitt. Jag har visserligen gått kurser hela terminen, kurser jag verkligen velat gå, men nu kanske jag inte hinner bli klar med skrivandet istället! Vissa letar verkligen saker att oroa sig över och dit hör sannerligen jag.

Jag har fått ny katt igen. Maggie fick ett nytt jourhem (som hon nu tyvärr rymt ifrån. Kanske för att hon är på väg hem till mig! Genom svåra strapatser och umbäranden i Flogsta och Eriksberg tar hon sig mödosamt allt närmare målet, den bästa matte hon nånsin haft. Så hade det kunnat vara om det var på TV.). I alla fall, nya lilla katten heter Minna och jag har anförtrotts henne för att hon vid kastration hade cystor på äggstockarna och därför eventuellt ska opereras om (hoppas inte detta var konfidentiell information som gör att jag nu polisanmäls och hamnar i brottsregistret och aldrig får ta några lån), och jag är ju en smula insatt inom djursjukvård.


Apropå ingenting. Emilia sa igår att jag är blå. Märks det så tydligt? Jag trodde jag var mer blågrön. Hmm...detta måste analyseras och skärskådas i sina beståndsdelar.

(Alltså det finns fyra personligheter; blå, grön, röd och gul. Man kan vara blandningar också. Blå är logisk och analytisk och tar en jäkla tid på sig jämt för allt måste tänkas igenom noga. Min bror är mycket, mycket blå. Grön är omtänksam och snäll, röd dominant och chefig, och gul kreativ och impulsiv. Vi har haft en föreläsning om detta, tanken var att om man känner sig själv så blir man bättre på att kommunicera med andra, typ stirriga djurägare.)

Nu ska jag försöka klippa klorna på katten. See ya!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Emilia

7 oktober 2008 17:43

Ha ha! Inte meningen att ge dig dåligt samvete (men det gav ju resultat!) Och oroa dig inte över ex-jobbet och framtida jobb. Med de kraven är det säkert nån som vill ha dig! =) Vänta bara tills nästa epizooti drabbar skåne, det dröjer nog inte länge med dessa klimatförändringar... Du minns väl hur många veterinärer det går åt vid epizootiutbrott!?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Josefine - 31 december 2008 13:22

Hej hej hallå och gott nytt år alla! Längesen sist! Allt bra här, och bara tre dagar kvar i skolan efter jullovet... sen är jag veterinär på riktigt. Inget fuskande längre. Jobbar denna veckan, på ett av distrikten jag var i somras, och har jour över...

Av Josefine - 11 oktober 2008 12:58

Shit vad populärt det är att blogga om Idol! Alla tidsaktuella hemsidor med självaktning har en egen Idolbloggare som skriver om vad de tycker om programmet, utan att kunna något egentligen. Alltså de tidsaktuella hemsidor som jag någon gång läser, s...

Av Josefine - 8 september 2008 13:04

Idag när jag (äntligen) klev ur sängen (vid 11) fick jag en plötslig omotiverad lust att blogga. Jag vet inte riktigt varför eller om vad. Kanske för att jag just nu läser Annika Lantzs "9 1/2 månad" (lånat av Emilia), och den är skriven som en blogg...

Av Josefine - 22 juli 2008 22:20

Jag har börjat på nytt jobb. Denna veckan är jag på en smådjursklinik som är filial till distriktsveterinärstationen i distriktet (hemma i Skåne!). Vad är det bästa med det då? Jo att jag har fått kollegor! (på de förra ställena var jag ensam) En skö...

Av Josefine - 16 juli 2008 11:39

OBS Detta inlägg innehåller ord som kan verka stötande för känsliga personer (och då har jag ändå censurerat bort typ hälften av svordomarna).   Den här dan är åt helvete. Vad klev jag upp för? Jo för att gå till tandläkaren. Eller rättare sagt köra....

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se