Senaste inläggen

Av Josefine - 14 maj 2007 22:02

Det känns att det är tenta på gång, jäklar vilken huvudvärk jag har nästan hela tiden. Går och är helt överspänd typ jämt. Aaaahh, tänk om jag inte får jobba som tf-vet. i sommar!! Har försökt tänka att det skulle vara skönt att vara ledig för en gångs skull, men allvarligt, ledig i 12 veckor?? Då måste jag klura ut nån annan sysselsättning...det är väldigt skönt att jag under alla omständigheter inte ska jobba som sköterska iaf, jag säger bara - aldrig mer städa efter slarviga vet. som bara dräller grejor omkring sig. Nu är det min tur att drälla grejer, moahaha!! (obs galet psykskratt) Jag tror att jag håller på att bli lite tokig av att gå och invänta domedagen (=tentadagarna). Tur man kan roa sig med lite patienter emellanåt. Idag hade jag en väldigt intressant patient, klassisk njur-lever-tarm-eller dylikt-skada, hängig, kräktes, blek, ont i buken. Vi tog bukröntgenbilder, och det såg inte klokt ut! En stor njursten i varje njure! Det måste ju göra såå himla ont, stackars, stackars lilla hund! Och inte mycket att göra åt, det blev avlivning.

Imorgon ska jag slåss med en annan i min grupp om en patient som är inbokad som "ont någonstans?". Dom är mina favoriter, det är nåt att sätta tänderna i det! Kanske för att vad man än gör så kommer man iaf inte att veta mindre än man gjorde från början...

Ikväll har jag kollat på CSI NY, jag fattar inte varför jag gör det nästan varenda vecka, jag stör mig så dant på deras långsökta jäkla mordutredningar. Idag löste de ett mord som var kolmonooxidförgiftning i ett maratonlopp (bara det helt sjukt) genom att hitta en ytte-pyttebit nylonstrumpa på en död katt! Herregud.

Idag trodde jag att Torsten fått nån sorts vanvettsanfall, han bar sig helt galet åt en lång stund. Men det var bara en hårboll som satt på tvären. Han kräktes lite och sen var det bra. Han skulle kunna bli maskot i nån sorts bulimiförening, "jag mår inte bra förrän jag kräkts"... Jag har så sjuk humor, speciellt på kvällen när jag är trött. Bäst jag går och lägger mig. Gonatt!


dagens i-landsproblem: att man faktiskt bryr sig på att det gick så dåligt för The Ark i Eurovision, man borde tänka på världssvälten lite oftare. Min topp tre-lista över ESC: 1. The Ark (fast de inte var lika bra som i melodifestivalen). 2. Luuk. 3. Fransmannen med en katt på axeln.

ANNONS
Av Josefine - 9 maj 2007 23:23

Nu är klockan mycket och jag borde gå och lägga mig, alltså får jag lust att blogga lite =). Har varit på amoebaspex i kväll (alltså som ettorna traditionsenligt ordnar vid denna tid varje år). Ganska mycket var ganska obegripligt, men det hör till att man driver med interna grejer som bara egna klassen fattar. Iaf, jag börjar inte förrän vid ronden klockan 9 imorgon för jag har ingen patient på stationäravdelningen att ägna mig åt innan dess. Vi hade två inneliggande patienter idag, det var nästan löjligt. Men man får desto mer tid över att plugga på, bara tre veckor kvar till tentan och jag kämpar frenetiskt för att hinna läsa allt i böckerna. Det kan gå. Att läsa igenom allt en gång alltså. Hur man sen ska komma ihåg allt man läst är ett stort mysterium. Min hjärna börjar nu självsvådligt rensa bort överflödig information, som vad det är för veckodag och annat oväsentligt.

Jaha, vad har annars hänt sen sist? Jag fölvaktade i helgen och det var ju en tragisk historia. Stackars lilla fölet hade väldigt nonchalanta ägare som väntat till eftermiddan att köra det till kliniken när det föddes natten innan och inte fått nån mat eller kunnat resa sig sen dess. Så efter att vi hade grejat hela natten med filtar och sondmatning och plasmadropp o.s.v så slutade det med avlivning vid halv 8 på morgonen. Tradigt. Men det var full rulle på kliniken hela natten, de hade fått in två kolikhästar på eftermiddan och strax efter att jag kom dit vid elva på kvällen så blev den ena väldigt risig och fick buköppnas. En klassisk mjält-njurligamentupphängning minsann! Och det var så jäkla mycket tarm som hamnat fel så det tog hur lång tid som helst att rätta till. Men det ordnade upp sig till slut och när jag cyklade hem på morgonen låg hästen i uppvaket, hoppas det slutade väl. Nu har jag skallebank och ska gå och sova. Gonatt.


dagens i-landsproblem: att det nu börjat dyka upp små äckliga flugor som man får i munnen och ögonen när man cyklar.

ANNONS
Av Josefine - 29 april 2007 23:13

Hrm, Emelies kommentar till mitt förra inlägg föranledde mig att läsa om det... och jäklar vad mycket gnäll! Jag har verkligen en såå tuff tillvaro med såå många bekymmer. Det här blir ett gnällfritt inlägg, jag ska lägga band på mig. Idag har jag varit och hälsat på min f.d sambo Sorsha. Hon har ju två nya sambosar nu, som hon verkar ha lindat runt lillfingret...sånt är dom bra på, kattskrällena. Hon låg och mös på en filt i soffan och verkade ha det gött iaf. Jag köpte möss (obs leksaker) åt henne, det är lite tacksammare än att köpa åt Torsten för han äter upp dem direkt och kräks sen upp dem i delar på mattan. Helst kl. 5 på morgonen. Oops, där slank det med lite förtäckt gnäll. Imorse kl. 5 var jag inte hemma iaf, jag har passat kolikbebis inatt. Skulle precis gå och lägga mig igårkväll när de ringde från hästkliniken och behövde fölvakt, det blev till att lägga om planerna och dra på långkalsongerna och Blundstonesen istället (alla vet väl vad Blundstones är, det måste höra till allmänbildningen). Fölet var rätt okej när jag kom till hästkliniken vid två men lagom tills alla andra pallrat sig hem så blev det hängigare och vid halv sex hade det riktigt ont i magen, puls 180 och andning 90 emellanåt och stor gasklocka på höger sida. Ringde vet. och fick ge det smärtlindring så det mådde lite bättre, men jag räknade verkligen minuterna (och alla mätbara parametrar på fölet typ oavbrutet) tills klockan 8 när det dök upp lite mer folk som kunde dela ansvaret med mig... Jag cyklade hem för att sova sen iaf, och nu är alltså frågan om koliken löst sig under dan eller om de fått buköppna den, den som lever (och har tillgång till hästkliniken och journaluppgifter om bebisen hehe) får se... Nu är det gonatt. Tur det är sovmorgon imorron (i den här stan har man fått för sig att sista april är nån sorts helgdag och då ska man inte gå i skolan, trevligt på sitt sätt förstås).


dagens i-landsproblem: jag "råkade" lyssna på eurovisionbidragen på aftonbladets hemsida (nördigt jag vet) och nu har jag lyckats få Schweiz's skitbidrag om vampyrer på hjärnan.


Här följer lite bilder, uppifrån och ned (för ordningens skull):

Sorsha - nu åter aktuell

Torsten - önskebidrag

Malva - lyckas slinka med på ett hörn överallt, det går inte att värja sig.

Av Josefine - 27 april 2007 17:52

De senaste två dagarna har jag inte haft några patienter på djursjukhuset, har inte ens behövt vara där för det har inte funnits någon veterinär till vår grupp. Välbehövlig pluggtid har givits alltså. Igår var jag duktig och var i skolan ändå och tittade på röntgenbilder (thorax, alltså brösthåla, som jag är så jäkla dålig på), gick på min sista (jippi!!!) obligatoriska patologrond och på röntgenrond. Var synnerligen duktig och effektiv alltså. Idag har jag visserligen varit på röntgenrond i em men så mycket annat vettigt har inte blivit gjort...det blir liksom alltid så, produktiv dag följs upp av mindre produktiv och så jämnar det ut sig i slutänden.

En jobbig grej med att ha en katt som absolut inte får lov att gå ut, är nu när det blir varmt och man inte kan ha balkongdörren öppen mer än en pytteliten glipa. Alternativet är att stänga in honom i badrummet och det hade jag väl kunnat göra, om jag hade kunnat fånga honom alltså. Han är ju ganska matglad så jag planerar att placera hans matskål där i morgon (om det är lika varmt då som idag) så jag kan få spendera lite tid på min balkong. Jag fick tipset att fixa en nätdörr till balkongdörren men frågan är vem som ska bygga den? Jag är definitionen av tummen-mitt-i-handen när det gäller snickerier och sånt, dessutom är det bland det tråkigaste jag vet att bygga saker. För övrigt stör jag mig ganska mycket på Torstens klor. Ja, att jag inte kan komma åt att klippa dem alltså. De är skitlånga. De växer ju inte runt och skadar honom eller så, men det hörs när han går. Jag nämnde det för några i kattföreningen och de sa direkt "nej, klippa klor går inte på skyggisarna". Nähä. Och jag som tänkt be dem om hjälp att klippa medans jag höll fast...det verkar inte aktuellt. Nu ska jag läsa lite kardiologi. Hade tänkt bli klar med det kapitlet i boken idag, är inte helt säker på att jag kommer att lyckas med det... Ha det gött i vårsolen!


dagens i-landsproblem: det finns nästan ingen god frukt i affären längre. svenska äpplena är slut, apelsiner och clementiner är torra och äckliga. bara kravbananerna kvar som går att äta, och ibland har de bara vanliga bananer och de smakar ju glasruta.

Av Josefine - 20 april 2007 23:06

Varför blir det jämt så att jag skriver i bloggen när jag egentligen borde gå och lägga mig? Troligen för att jag (precis som småungar) egentligen inte VILL gå och lägga mig fast jag borde för jag är så himla trött, utan då försöker skjuta upp det... Idag har jag fått tänka alldeles för mycket, vi var på klinisk kemi-avdelningen hela dan och fick göra massa skriftliga uppgifter med kliniska fall som man skulle ställa diagnos på utifrån diverse provsvar. Egentligen kul, men en fredag efter en jourkväll - då är man inte på topp tankeverksamhetsmässigt... Var helt slut när jag kom hem i em, piggnade till lagom till Criminal Minds klockan 21 haha, som vanligt.
Jourade igårkväll alltså, det var kul! Hade dock en mycket frustrerande patient, en 8-årig schäferhane, vi kunde inte för våra liv fatta vad det var för fel på den och röntgenbilderna och blodprovssvaren var bara helt obegripliga. Läste journalen idag på em och de hade gjort ultraljud på hjärta och buk idag som visade trolig tumör i höger förmak och vätska i buken, så det blev avlivning för den, :( tråkigt.
Men vi hade ju ett kejsarsnitt igår också, det var lite roligare! Pytteliten hund med gigantisk mage med sju små valpar (en död dock)! Så vi höll oss sysselsatta igårkväll kan man säga. Och sen när jag skulle cykla hem på natten så hade det haglat i drivor på cykelbanan, det blåste som fan och regnade. Och när jag kom hem hade Torsten kräkts nåt obestämbart på mattan. Ibland är det jobbigt att vara jag. Han har förresten fått ett litet leopardmönstrat igloohus av kattföreningen på påsklovet, som han faktiskt ligger i lite nu och då. Han är så söt och det ser så roligt ut när han ligger i sitt lilla bo... Nu är det tid att sova. Gonatt.


dagens i-landsproblem: motvind. under all den tid jag cyklar har jag kanske medvind 5 % av tiden, ingen vind 20 % och motvind 75 %. hur är det möjligt? har det också med växthuseffekten att göra?

Av Josefine - 16 april 2007 21:49

Det är pinsamt längesen jag skrev i bloggen nu. Får skylla på påskens vedermödor eller nåt. Jag har bara mediterat och varit uppfylld av tanken på Herren Jesus död och uppståndelse. Nåja, kanske inte riktigt då... jag har ridit min lilla häst (jätteroligt! tyvärr fick det ett snöpligt slut i fredags när han tappade en sko), faktiskt pluggat en del iaf, och varit ute och drällt i fina vädret. Det kändes verkligen så jäkla synd att åka tillbaka hit till Uppsala igår när det var så himla fint väder hemma, då ska man ju vara på landet och inte sitta och mögla i stan där man tar så dåligt vara på det.
Jag inbillar mig att katten Torsten blev lite glad att se mig när jag kom, han har varit förhållandevis närgången idag (vilket betyder kunnat vara på ca 50 cm avstånd emellanåt). Imorse blev jag nästan chockskadad när han gick in i köket och satte sig bakom mig när jag stod vid diskbänken. Har verkligen aldrig inträffat förr. Lite folk från kattföreningen har varit här och tittat till honom dagligen förra veckan, jag har inte lämnat honom mol allena alltså så ingen behöver kontakta någon djurskyddsinspektör eller så.

Idag har vi varit på hudmottagningen. Det var ändå lite kul fast jag egentligen har svårt för hudpatienter, men min patient (hade en på hela dan) hade så jäkla många fel så jag fick liksom lite genomgång av allt. Den stackaren hade stått på daglig dos kortison sen den var 6 mån gammal, den var 8 år nu!! Helt sjukt! Och matte gav den självsvådligt antibiotikakurer när hon tyckte hudproblemen blev för jobbiga. Galet. Hennes veterinär bara administrerade det tydligen. Jag tycker det på många sätt är konstigt att vi har förhållandevis bra resistensläge i Sverige, så som en del håller på och kladdar med antibiotika och bara skriver ut starka sorter med brett spektra utan att knappt tittat på djuret. Hur fan bär de sig åt utomlands då liksom?? Det vill man ju typ inte veta... Nu blev det här inlägget mycket seriöst och samhällsdebatterande. Det kommer nog inte att upprepas. Ska gå och lägga mig nu. Men innan dess...GRATTIS EMELIE TILL BEBISEN!! Hoppas allt funkar bra för er!! 

Puss och kram!


dagens i-landsproblem: egentligen förra veckans problem, för mig i alla fall - yoghurtförpackningarna i Skåne. de är helt hopplösa att klämma ut det sista i botten ur. man vill ju inte behöva slänga en massa som man faktiskt betalt för. påfrestande.

Av Josefine - 1 april 2007 09:11

En gång är ingen gång, två gånger är en vana. Att spendera lördagnätterna vaken på djursjukhuset alltså. De fick in ett dåligt föl på hästkliniken igår och jag har ju i ett svagt ögonblick anmält mitt intresse att vara fölvakt eftersom jag tycker jag har så lite erfarenhet av föl. Så natten har jag spenderat i en hästbox. Fölet föddes i fredags natt och kunde inte dia själv, det hade för dålig sugreflex. När det kom in till hästkliniken igår hade det jättelåga antikroppsvärden i blodet (alltså fått för lite råmjölk), så det skulle matas med mjölk en gång i timmen och få blodplasma som dropp. Detta har jag ägnat natten åt alltså. Men det var faktiskt en tacksam uppgift - vid 23-tiden igår var fölet rätt hängigt och när det var uppe och gick så irrade det bara runt helt planlöst, och nu vid 3-4-tiden på morgonen hade det piggat på sig väldigt mycket och skuttade runt. Roligt när ens ansträngningar ger resultat. Och nu kan jag mjölka häst också. Det var ju på ett ungefär som att mjölka kor visserligen, och stoet var skitsnällt, stod helt stilla utan grimskaft och släppte ner mjölken. De jourande studenterna kunde tänka sig att byta av mig en liten stund tidigt på morgonen så jag fick sova hela 1,5 timme. Vad som oroar mig lite är att jag ska gå jour på smådjurskliniken ikväll, 16-24, jag kommer vara halvdöd. Hoppas det blir en mycket, mycket lugn kväll utan krav på tankeverksamhet. I alla fall, räknar med att nattens vedermödor kommer ge ett tillskott av ca 1000 kr efter skatt, för en stackars fattig student är det inte kattskit. Speciellt som jag ju betalat påskhemresan två ggr eftersom jävla Flyme gick i konkurs hux flux så jag fick boka nya biljetter. Har i alla fall tiggt pengarna tillbaka både av banken och av konkursboet, förhoppningsvis ger nått av det utdelning.Jag är inte trött, det är skumt. Kanske orkar plugga lite? Känner mig plötsligt inspirerad att läsa om infektionssjukdomar på SVA:s hemsida. Bäst att inte låta ett sånt tillfälle gå en förbi. Puss och kram!dagens i-landsproblem: gammalt bröd. Jag är så less på att de i princip ALDRIG har dagsfärskt bröd i affärerna i den här stan. Är det en förbjuden företeelse norr om skånska gränsen?

Av Josefine - 25 mars 2007 10:28

Ja, herregud. Kom precis hem från djursjukhuset, har haft jour sen kl. 16 igår eftermiddag. Vi har haft sammanlagt tre patienter, ingen av dem blev opererad, två av dem skickades hem - och jag har inte sovit en minut. Helt ologiskt. Det började minst sagt lugnt igår, telefonen ringde nästan inte alls och det var absolut inte några patienter som ville komma till kliniken, förrän kl. 23. Då var det en misstänkt kennelhosta som vi röntgade och tog blodprov på, och sen fick den gå hem. Sen kom det in en chiuahua som haft kramper men nu var den ju rätt pigg, vi gjorde lite neurologisk undersökning och sen fick den gå hem. Sen kl. 5 imorse kom det in en hund som andades otroligt ansträngt och hostade och höll på - det hade den gjort i 12 timmar och nu började djurägarna tycka att det kanske var lite konstigt. En del folk är verkligen inte kloka. Jag kände mig inte direkt till min fördel när jag skulle ställa frågor till dem och undersöka hunden vid halv 6 imorse efter att ha sovit ingenting, min hjärna hade liksom en lite diffus uppfattning om vad jag ville säga men munnen kunde inte riktigt formulera orden. Jaha, den hunden röntgade vi också och skrev in för den skulle få syrgasbehandling så den fick ligga i syrgasburen - och sen vid 8 imorse, då låg den nästan och dog! Den hade lungödem och det var ju inte så bra, men efter lite akutbehandling av dagpersonalen som var fräscha i huvudet så repade den sig och levde åtminstone när jag körde därifrån.Igår hade jag en kreativ dag. Jag är inte så skapande och konstnärlig av mig men igår gjorde jag ett sängöverkast. Torsten the cat kissade i min säng i fredags (på påslakan, täcke och lakan, vilket jag upptäckte när jag skulle gå och lägga mig - nice) och för att undvika att denna incident upprepar sig så klippte jag upp en stor svart sopsäck och nålade fast den på ett lakan som jag bredde ut över sängen. Nu vill han inte vara där längre - inte ens för att kissa. Mitt överkast kanske inte är så vackert men det är sällsynt. Nu är jag så trött att jag ser i kors. Måste sova lite. God middag.dagens i-landsproblem: utgår p.g.a utmattning.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se