Senaste inläggen

Av Josefine - 22 mars 2007 21:58

Igår hade jag kaffedrickarpremiär. Ja, jag har ju självklart smakat kaffe förr, jag är ju inte från en främmande planet eller nåt, men nu var det i rent medicinskt syfte. Eller för att tala klarspråk - för att hålla mig vaken. Det är ett jätteproblem när jag ska försöka plugga lite seriöst på kvällen att jag bara somnar hela tiden! Så fick jag tips av Marie att hon köpte typ Espresso i portionspåsar som man bara blandar ut i vatten, och det blev hon helt speedad på så jag var ju tvungen att prova. Jag blandade ut det i lite extra vatten, hällde i lika mycket mjölk och sen Oboypulver, och denna mix blev rent av drickbar. Och jag somnade inte, om det var för att kaffet hade önskad verkan eller bara en placeboeffekt har mindre betydelse. Nån annan som har nått bra tips på hyfsat lagligt och lättillgängligt uppåttjack så dela gärna med er, jag blir så tacksam.I helgen ska jag joura, natten mellan lördag och söndag. Det ser jag inte fram emot det allra minsta, har inte hört om någon som har fått sova mer än max kanske 2 timmar under de där helnattsjourerna. Och nästa vecka ska vi vara på akuten och då borde man ju vara lite skärpt och så...ingen bra början. Bäst jag försöker komma i säng i hyfsad tid idag iaf. Gonatt.dagens i-landsproblem: datorer helt ologiskt kopplade till olika skrivare så när man printat nåt får man springa runt och leta efter utskriften.(i spänd förväntan över vad min käre bror ska komma med för insatt invändning mot detta resonemang)

ANNONS
Av Josefine - 16 mars 2007 23:55

Jaha, nu är klockan sådär rysligt mycket igen, inte för att vara helg visserligen men för att vara en dag när jag borde gått och lagt mig för längesen för jag är helt osannolikt trött och måste vara pigg imorgon så jag orkar plugga och kanske äntligen kan ta mig genom den här jäkla ortopedin som jag tragglat med hur länge som helst utan att komma nånvart... Puh, det var en lång mening, tur den var i skrift. Idag har jag haft två halta hundpatienter, ja den ena var ex-halt visserligen - den var på återbesök och hade på ett mirakulöst sätt återhämtat sig helt från en blockhälta i onsdags kväll. Och tänk vad dagar kan vara olika, igår var jag en idiot och idag kände jag mig faktiskt riktigt duktig. De två patienterna jag hade igår hade tydligen blåsljud på hjärtat båda två enligt veterinären, och jag var helt oförmögen att höra det. Antingen sa han det för att trycka ner mig i skorna, eller så bör jag inte satsa på en karriär som kardiolog. Jag tror på det senare. Ja, och idag då så hittade jag faktiskt orsaken till en hälta på en hund, som en svullnad i en led i en tå - det är inget stort och tydligt det! Tyvärr kan jag inte säga att det var bra gjort av mig eftersom jag är slav under jantelagen och därmed förbjuden att tycka bra saker om mig själv.Det här med att köpa lök verkar fler än jag ha problem med. Det gläder mig. Potatis är också besvärliga, det håller jag med om Emilia.Ikväll har jag varit på ultunaspex som agronomerna anordnar varje år - blir alltid lika imponerad av allt jobb de lägger ner på sånger och kostymer och kulisser och allsköns annat. De kan inte ha mycket annat att göra...;)Nu är det sängdags. Gonatt.dagens i-landsproblem: bo i enrumslägenhet och sova i samma rum som man vistas i annars - helt omöjligt att ha en temperatur som passar både när man ska sova och när man ska göra annat på dan.

ANNONS
Av Josefine - 14 mars 2007 23:26

Nu börjar det likna nåt! Efter två och en halv vecka på smådjurskliniken började jag seriöst undra varför alla andra tyckte det var så himla roligt att vara där, och längtade bara tillbaka till hästkliniken där man hade lite patienter och fick ut något av vistelsen, också får jag plötsligt två patienter på en förmiddag som faktiskt är riktigt roliga! Där ser man! Först en rottweiler som väl ingen mänska kan förstå varför jag tyckte var nått att ha, den fick ha munkorg på under hela undersökningen och bara morrade hela tiden, men den kom in för att matte trodde att den kanske hade ont nånstans (helt ospecifikt var) och jag tycker det är rätt kul med rörelseapparatundersökningar - mycket roligare än äckliga kräkningar och sånt. Sen fick jag vara med på en liten shetland sheepdog som hade problem att valpa. Skitkul! Veterinären fick hjälpa ut den första valpen men sen kunde tiken föda de två andra själv och de var jättesöta och hon var jätteduktig. Nu fattas bara att jag ska vara med på en fölning också för att jag ska vara helt fullärd på förlossningar...(?)Och nu ska jag gå och lägga mig innan jag går in i nån sorts apatiskt trötthetstillstånd som jag inte kan ta mig ur utan bara sitter och stirrar på datorskärmen hela natten. Gonatt.dagens i-landsproblem: att köpa gul lök. finns nästan aldrig några helt fina utan alla har lite skav eller verkar lite mjuka nånstans eller är för små eller nåt annat fel...

Av Josefine - 11 mars 2007 11:51

Jag är stolt över att vara svensk! För det första; The Ark vann precis som de skulle för de var helt klart bäst och är alltid jättebra. För det andra; När det varit juryröstning och tre bidrag hade nästan inga poäng, så tog sig folket samman och röstade som idioter på ett av bidragen. På fjolliga Anna Book som bara pratar strunt och gråter av tacksamhet så fort hon får va med i tv? Nej! På sletna, tråkiga Tommy Nilsson med bäst före-datum för 10 år sen? Nej! Utan på gulliga lärarinnan som verkar så himla genomsympatisk och förjänade massa poäng. Mycket bra där! Nästan så man fick en liten tår i ögonvrån. Och det förstås - det fanns ju ett litet men ack så betydelsefullt landskap som gav lite poäng åt den trevliga skolfröken, och inte var det hennes hemtrakt Göteborg som man kanske kunnat tro (Fy skäms på er!!), utan mitt vackra Skåne och de vackra skåningarna. Stoltheten svällde i mitt bröst. Nog med patriotism.Vi var ett litet gäng som åsåg spektaklet tillsammans igår, tyckte vi hade rasande trevligt. Beställde pizza och trots att jag, som många vet, äter lite långsammare än andra så hann inte min pizza bli torr p.g.a den ökade dregelproduktionen i min mun vid de tillfällen Lunda-Måns var i bild. Jag tror inte jag var ensam om att uppleva detta fenomen. Luuk var på sin absoluta höjdpunkt igår, så jäkla bra, och han kan ju typ nästan sjunga också! "Sen kväll med Luuk" kom tillbaka!Nu måste jag försöka få något produktivt gjort denna dag som t.ex gå och baka bröd. So long.Dagens i-landsproblem: att man ska börja visa Grey's anatomy samtidigt som Lost på onsdagarna. Min vecka går fan åt till att planera tv-inspelningar, det är inte bra för jag har egentligen annat att tänka på.

Av Josefine - 8 mars 2007 22:29

Vissa har det bra! Läste precis min kusin Emelies blogg (länk nedan) om Drömhuset med stort D som de hittat och ska flytta in i. Blir så helvetes avundsjuk! Ibland är jag så trött på att bo i lägenhet att jag kan kräkas. Det enda som fattades till det huset var ett stall och lite mark att ha hästarna på, sen hade man levt lycklig alla sina dar - tycker jag alltså, Emelie är nog lika glad utan stall :).Idag hade jag världens sötaste patient på smådjurskliniken. En 12 veckor gammal jämthundsvalp som ätit ett älgben (en bit revben tror jag, typ 10 cm långt), det hade fastnat i magsäcken och fick opereras ut. Men han var lika glad för det och sprang runt och skuttade och charmade alla. Och kved och ylade när han blev lämnad ensam i buren, jag blev helt olycklig av att behöva gå därifrån. Påminn mig att aldrig skaffa valp, jag skulle bara skämma bort den och gulla och mesa med den och sen skulle den växa upp till världens odrägligaste hund, en sån som man bara hatar när man får som patient. Och ännu värre hatar man djurägarna. Jobbigt att gå runt och hata sig själv liksom.Ikväll började jag försöka plugga lite seriöst, jag tänkte läsa föreläsningsstolparna om ledproblem från förra veckan. Vilket resulterade i att jag somnade sittande vid skrivbordet. Hur fan ska man kunna lära sig något då?! Jag får panik på den här eviga tröttheten som förföljer mig som en ond ande hela dagarna. Fast idag lyckades jag hålla mig koncentrerad hela röntgenronden. Det är annars en riktigt stor utmaning - att hålla sig vaken mellan halv tre och halv fyra på eftermiddan i ett rum som är mörkt, varmt och fullt med folk som använder upp allt syre, med en röntgenveterinär som visar bilder och pratar om utlinjeringar och positioneringar och överprojiceringar och annat sövande. Har man otur är det på engelska också. Man borde få nån sorts pris varje gång man lyckas hålla sig alert. Nu får jag i alla fall lov att sova - gonatt.dagens i-landsproblem: mobiltelefonbatterier som tar slut på en dag fast man knappt använt telefonen.

Av Josefine - 4 mars 2007 20:45

Håller på att laga middag nu, är lite sent ute med det idag. Var på kattföreningsmöte förut och där var så sjukt gott fika så jag åt så jag klarade mig tills nu. Pratade med några stycken som kände till min vän Torsten och fick reda på att: 1) Han har inte haft urinsten utan urinvägsinfektion, det borde alltså inte vara några problem att utfodra honom med torrfoder istället för burkmat - skönt säger mitt äckelcentrum i hjärnan. Han tycker dessutom bättre om torrfoder. 2) Det tog 1 år för den jourmatten som dog att få lov att klappa honom och sitta med honom i soffan - jag behöver alltså inte känna mig värdelös för att jag inte lyckats efter två veckor. Ett på alla sätt givande årsmöte alltså. Särskilt som själva mötesgrejset med val av folk och godkännanden hit och dit tog mindre än en timme.Igår jourade jag på dan på smådjurskliniken. Först hände ingenting, sen hände ingenting, och sen kom alla patienter på en gång ungefär. På morgonen gick jourveterinären rond bland de inneliggande patienterna så då kunde jag ju hänga på där och lyssna och klämma lite på dem, sen körde vi lite blodprover och satt och kuckelurade en stund, sen var det lunch - och SEN kom patienter i en strid ström. Inget särdeles allvarligt dock, en sträckt bicepssena (som matte trodde var en bruten tass), ett skärsår som jag fick dränera, och en katt som kräkts och inte kissat på två dar men verkade vid gott mod märkligt nog. Den fick ju stanna kvar över natten iaf. Men det var ganska skönt när kvällsjouren kom och började ta patienter för mitt huvud hann inte med. I synnerhet inte när det skulle skrivas journaler...Innan jag går för att äta kvällsmat så uppmanar jag alla att gå in på Emilias blogg (länk bredvid) och rösta på sitt favorithusdjur så vi kan få en rättvis (?) bild över djurintresset bland Sveriges befolkning - eftersom min blogg har en så oerhört stor mängd besökare och så... Nu ska jag äta. Smaklig måltid! Tack.dagens i-landsproblem: Lågprisflygbolag som går i konkurs bara sådär (läs: Flyme). De kunde väl för bövelen förvarnat...eller nåt. Snipp snapp snut, så var sagan om de överkomligt prissatta flygbiljetterna slut.

Av Josefine - 28 februari 2007 20:14

Jesus, vad trött jag är. Den här dan tog hårdare på mej än jag trodde först - har inte haft några föreläsningar alls på flera veckor och så nu en hel dag från 8 till 16. Också ortopedi dessutom! Inte det simplaste ämnet precis (typ skelett-och ledproblem och sånt). Är helt dimmig i huvet och har bara slösurfat på nätet sen jag kom hem, sitter nu och väntar på att klockan ska bli 21 - säsongspremiär av Lost!! Men imorgon ska jag ta tag i mitt liv i alla fall. Då jäklar. Jag har i alla fall lyckats snudda vid Torsten idag. Torsten är alltså min nya jourhemskatt (bild nedan - knyckt från www.samvetet.com) och väldigt skygg. Hans förra jourhemsmatte dog rätt oväntat innan jul och nu har han tydligen haft två tuffa månader i diverse olika hem där det inte funkat så bra, så nu ska han förhoppningsvis kunna bo här lite längre. Han är matglad som tur är så det går att lura honom nära sig på det viset, och jag lyckades röra lite vid pälsen - man får sitta med handen utsträckt skitlänge och röra sig i långsammare-än-slow-motion takt för att han inte ska bli rädd, det är bra statisk träning det... Har fått mail från Sorshas adoptivföräldrar idag, det verkar gå jättebra och de tycker jättemycket om henne. Inte utan att man saknar henne, särskilt när man går förbi 2 meter bredvid Torsten och han far som en projektil in under soffan... Nog med katt-tjat (det ordet finns nog inte, såg väldigt konstigt ut i skrift). Nu ska jag gå och diska veckans disk. Jag har verkligen blivit helt lat med diskandet (som med typ allt annat), förut diskade jag varje dag utan knussel, nu skjuter jag upp det tills vasken är överfull. Det måste bli bättring med saker och ting. Inte tappa stinget nu. Jag behöver nog en sån där personlig livscoach som folk har nuförtiden. Tyvärr kostar det nog ungefär ett månadsstudiemedel i veckan. Jag får försöka klara mig ändå helt enkelt. Auf wiedersehen! (det där var utrikiska, mina språkkunskaper är mycket imponerande)dagens i-landsproblem: att trots omfattande avelsprogram i hela västvärlden sedan lång tid så har vi inte lyckats utrota höftledsdysplasin bland våra hundar. västvärld = i-länder, right?

Av Josefine - 26 februari 2007 22:51

Jaha, så var man tillbaka i selen igen efter en mycket kort slappehelg i Skåne. Extra kort blev den för att flyget lyfte två timmar för sent i fredags kväll, och p.g.a snöstorm i Skåne tog det rätt lång tid att komma hem från flygplatsen = hemma vid typ halv ett på natten. Skåne är en gudsförgäten plats när det kommer snö - den bara blåser runt och jävlas. Det krävs en viking för att klara av det, men det är man ju (?) så det är lugnt.Iaf, massa små gulliga lamm fanns det hemma, och tre st föddes i helgen! Tog givetvis massa foton, lägger upp några stycken - det översta helsvarta lammet föddes i fredags.Annars kan man säga att jag har två uppgifter när jag kommer hem (förutom att pyssla med min häst som jag så gärna gör), och det är att väga katterna (de är en aning för stora) och klippa deras klor. Vägandet underkastar de sig under vissa mindre protester, men kloklippningen urartar allt som oftast i vilda slagsmål med tillhörande blodvite. Tur man har ett beslutsamt sinne. Efter lite uppladdning med semlor och Aladdinchoklad åkte jag tillbaks till Uppsala igårkväll, och här var som tur var inte svinkallt utan typ tö - kanske kanske kanske att snön är på väg bort för i år. Idag har jag kastrerat en honkatt på smådjurskliniken. Det gick ändå rätt bra, valhänt och fumlig med nål och tråd är man ju och sådär (är ingen stjärna på att sy i tyg heller) men det blir nog bra med det också.Ska gå och lägga mig nu - har städat lägenheten ikväll och det tar på krafterna när man nu inte gör det så ofta...Gonattdagens i-landsproblem: att Uppsala har helt bisarrt hårt vatten så hela badrummet blir fullt med kalk som bara inte går bort.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se